Način pripreme
Svinjsko meso stavite u šerpu as vodom i solju i kuvajte dok meso ne bude gotovo. Izvadite i iskidajte na male parčiće, a bujon procedite i izdvojte.
Oljuštite povrće i isecite ga na sitno. Krompir na kocke. U šerpu stavite 2-3 kašike ulja i zapržite povrće. Sipajte bujon.
Dodajte so, začine, paradajz pire, meso i rezanca. Sačekajte da provri i smanjite ringlu.
Kuvajte ukusnu svinjsku čorbu 10 minuta ili dok svi sastojci ne budu gotovi. Sklonite sa ringle i napravite zapršku.
U posudi umutite žumance, brašno i kiselo mleko žicom. Uzmite kutlaču čorbe sa mesom u stavite u zapršku.
Dodajte drugu i tako dok temperature ne postanu jednake. Prebacite svu zapršku u čorbu i vratite na ringlu.
Sačekajte da provri, isključite i sklonite. Servirajte vašu domaću svinjsku čorbu, posutu svežim peršunom.