Način pripreme
Oljuštite i isecite krompir na kocke. Skuvajte ga dok ne bude gotov u posoljenoj vodi.
Pasirajte skuvani krompir. Dodajte narendane šargrepe na sitno rende i namrvljen sir.
Začinite smesu za krompir ćuftice biberom i solju, ako ima potrebe.
U posudu stavite prezle, dodajte usitnjen peršun, dva gnječena čena belog luka i prstohvat soli.
Sipajte maslinovo ulje i mešajte dok se smesa dobro ne nakvasi.
Umutite jaje. Nakvašenim rukama napravite ćuftice od povrća.
Potopite ih prvo u umućeno jaja, posle u pripremljenu smesu za pohovanje.
Poređajte ćuftice u posudu za pečenje, postavljenu namazanim papirom.
Pecite na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu preplanulost. Servirajte krompir ćuftice sa šargarepom u rerni sa salatom po vašem ukusu.
Nek vam je slatko!