Način pripreme
Krompir se oljušti i iseče na kocke. Stavlja se u šerpu, preliva se vodom i stavlja da se kuva. Ako želite da bude brže, preliva se toplom vodom.
Dok se kuva, narenda se kačkavalj i izgnječi se sir. Kada se krompir skuva prosipa se voda i dok je još topao izgnječi se.
U njega se dodaja maslac i narendan kačkavalj. Meša se veoma brzo da može sve da se rastopi i da se ravnomerno rasporedi.
Nakon toga se ljušti luk i narenda se u krompir ili se iseče na veoma sitno. Dodaju se izgnječen sir, so, biber, prezle i dva jaja. Sve se meša dok se ne dobije krompir pašteta.
Drugih 5 jaja se umute u posudi, a brašno i prezle se promešaju u plitkoj posudi. Ulje se sipa u tiganj da provri.
Za to vreme od krompir paštete se oblikuju ćuftice, i u svaku od njih se stavlja malo parče topljenog sira.
Uvaljaju se u brašno sa prezlama, nakon toga u umućena jaja, ponovo u brašno i jaje i nakon toga se stavljaju da se prže u jako zagrejanom ulju.