Način pripreme
U posudu stavite maslac omekšao na sobnoj temperaturi.
Dodajte šećer i počnite da mutite mikserom dok se ne dobije gladak krem.
Dodajte jedno za drugim jaja, tako muteći mikserom još oko 5-6 minuta.
U drugu posudu prosejte brašno sa prstohvatom soli, praškom za pecivo i vanilom.
Dodajte kukuruzno brašno i samlevene bademe.
U porcijama dodajte suvu smesu u smesu sa maslacem i jajima.
Aromatizujte smesu za kolač sa tri kašike ruma. Dobro homogenizujte smesu.
Podmažite i brašnom pospite izduženi kalup za kolač. Sipajte smesu.
Pecite kukuruzni kolač na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta.
Okrenite gotovu Amor palentu na rešetku, pospite šećerom u prahu i sačekajte da se potpuno ohladi pre nego što isečete!
Nek vam je slatko uz ovaj ukusan italijanski kolač!