Način pripreme
1. Isecite kačkavalj na krupnije komade, ne deblje od 1 cm. Ostavite na sobnoj temperaturi da postanu meki i sočni nakon pohovanja, a ne hladni i tvrdi unutra.
2. Pomešajte prezle sa suvom mirođijom, belim lukom i solju. Po želji u suvu smesu izmrvite ljute suve paprike. Količina prezli može biti različita po tome koliko želite da vaša smesa bude debela, obična ili dupla.
3. Umutite jaja sa malo soli.
4. Ugrejte ulje na umerenoj/jakoj vatri - na primer od 9 stepeni na ringli na sedmoj ili osmoj.
5. Uvaljajte komade kačkavalja prvo u jaja, posle u prezle i ponovite, na kraju obavezno završite prezlama, tako da se stvori gust sloj.
6. Pržite sa obe strane dok ne postane zladan, izvadite gotov pohovani kačkavalj na ubrus da se ocedi višak masti.
7. Servirajte tople kao ukusno meze uz vaše piće.
Prijatno sa pohovanim kačkavaljem bez brašna!