Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Brza predjela»Prženi patlidžan sa malo masnoće

Prženi patlidžan sa malo masnoće

NikiNiki
Guru
565853k
Prženi patlidžan sa malo masnoće
Fotografije: Rositsa Marinova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Malo masnoće, mnogo patlidžana i jedno savršeno jelo, koje toliko volimo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • beli luk - 8 čenova
  • peršun - svež
  • brašno
  • masnoća
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo patlidžan, očistimo ga od drški.

Isečemo ga na kolutove željene veličine. Posolimo kolutove patlidžana i prebacujemo ih u cediljku.

Ostavljamo ih oko 30 minuta da puste crnu boju.

Na ringlu stavljamo teflonski tiganj i dodajemo 1-2 kašike masnoće.

U tanjir stavljamo brašno.

Uvaljamo svaki kolut u brašno i pržimo dok ne dobije zlatastu boju.

Dobro je da tiganj ne ostane potpuno suv, kad se to desei, dodajemo po kašiku masnoće.

Garniramo prženi patlidžan sa mlazom sirćeta, narendanim ili gnječenim belim lukom i posipamo sitno isečenim svežim peršunom!

Prijatno uz ovaj prženi patlidžan sa malo masnoće!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: