Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Prženi patlidžan sa belim lukom i sirćetom

Prženi patlidžan sa belim lukom i sirćetom

Prženi patlidžan sa belim lukom i sirćetom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Savršeno meze ili ukusno predjelo od prženog patlidžana sa belim lukom i sirćetom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • brašno - 3 kašike
  • so
  • beli luk - 3 čena
  • sirće
  • biber
  • ulje - 1 kašika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prženi patlidžan sa belim lukom i sirćetom, koji je sjajno meze uz pivo.

Operite partlidžan i isecite ga na kolutove Stavite ga u posudu i posolite. Promešajte i ostavite pola sata. Iscedite i uvaljajte svako parče u brašno. Poređajte u tanjir, jedno do drugog, pri čemu blago preklopite u jednom kraju. Ostavite tako još pola sata.

Zagrejte tiganj sa uljem i ispržite patlidžan sa obe strane dok ne postane zlatast. Izvadite i stavite u odgovarajući tanjir prženi patlidžan.

U malu posudu stavite ulje, sirće, so i beli luk, koji ste prethodno isekli na sitno. Promešajte i prelijte patlidžan. Pospite svežim mlekom, mlevenim biberom i servirajte patlidžan sa belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: