Način pripreme
Rerna 175 stepeni
Okrugli kalup za torte sa prstenom, obložen papirom za pečenje i sa prečnikom od 20-22 cm.
Za koru od maslaca: U posudu se sipa brašno i hladni maslac u kockicama. Dovodi se do mrva ručnim blenderom ili nožem/viljuškom. Dodaje se so, šećer, žumanca i meša se rukom, dok se ne oblikuje lopta testa.
Ako testo ne može da se skupi, mogu da se dodaju 2-3 kašičice ledene vode. Ne mesi se da ne bi maslac omeknuo, samo se skuplja u loptu. Uvija se u foliju i ostavlja se na najmanje 3 sata u frižideru. Budući da radimo sa testom od maslaca, može da stoji u frižideru do 3 dana, postaje još bolje za rad, tako da može i prethodno nekoliko dana da se pravi.
Ohlađeno testo se razvija između dva papira za pečenje ili na radnoj površini, posutoj s malo brašna, oko 4-5 mm. Razvija se sa prečnikom kalupa. Prebacuje se u kalup. Ostali isečci testa se oblikuju u traku i stavljaju se na kraj testa kako bi se oblikovao bord, otprilike 2.5 cm.
Premazuje se s 5 supenih kašika Nutele, rasporede se po celom testu.
Za čokoladni sloj: Maslac se istopi i hladi se do sobne temperature. Čokolada se istopi na vodenoj pari, ostavlja se da se ohladi do sobne temperature. U posudu se sipa brašno, prašak za pecivo, meša se, dodaje se jaje, šećer i muti se mikserom.
Mleko se zagreje i kombinuje se sa maslacem, a čokolada se istopi na vodenoj pari. Uz neprestano mešanje na niskoj temperaturi naizmenično se ređaju mleko sa maslacem i čokolada. Dobro se mute da bi se u potpunosti kombinovali.
Čokoadno testo se sipa na Nutelu, tako što se prvo prelazi po kraju kalupa, a zatim i u sredinu. Zagladi se špatulom.
Peče se na 175-180 stepeni sa ventilatorom otprilike 40 minuta.
Izvadi se, ostavlja se u kalupu na otprilike 15-20 minuta, oslobađa se prstena i prebacuje se na rešetku da se u potpunosti ohladi.
Dekoriše se s malo šećera u prahu.
Oko 2 supene kašike nutele se stavlja u špric i prelazi se odozgo kao linije, u potpunosti slobodne. Seče se na komade kao za tortu.