Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Bezglutenski vegan krekeri sa čiom

Bezglutenski vegan krekeri sa čiom

Panda LifePanda Life
Šegrt
641295
Bezglutenski vegan krekeri sa čiom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Između obroka u toku dana jedemo krekere sa čiom - bezglutenske, zdrave, ukusne"

Potrebni sastojci

  • brašno od heljde - 3 kašike + koliko upije
  • čia - 2 kašike
  • laneno brašno - 1 kašika
  • susamovo brašno - 1 kašika
  • sok od limuna - 1 kašika
  • šarlan - 1 kašika
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • soda za hleb - 1/4 kašičice
  • mleveni kumin - 1 kašičice
  • začini - 1 kašičica (miks nane, čubra, selena, peršuna, mirođije, origana)
* merne jedinice

Način pripreme

Promešamo laneno brašno sa 3 kašike tople vodice.

Dodajemo u smesu ulje, sodu i sok od limuna.

Razmesimo preostale suve sasotjke i u njih dodajemo laneno brašno.

Prelivamo sa malo vodice i nakon toga dodajemo brašno od heljde, dok se ne dobije testo za razvijanje.

Razvlačimo testo za krekere u posudu za pečenje posutu brašnom ili na pirinčani papir.

Pečemo bezglutenske vegan krekere oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: