Način pripreme
1. Zrna kinoe, prosa i braon pirinča sameljite u fino brašno. Dodajte im vodu, so i seme maka i susama.
2. Umesite glatko testo, posipajući kukuruznim skrobom dok ne prestane da se lepi.
3. Testo oblikujte u loptu i razvaljajte ga između dva lista providne folije u tanku koru - oko 2 mm. Da bi se izbegla opasnost od lepljenja, možete testo premazati uljem ili ga lagano posuti sa više skroba.
4. Isecite koru na male pravougaonike, koje zatim poređajte u pleh prekriven papirom za pečenje.
5. Bezglutenski krekeri peku se na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 10 minuta ili dok ne počnu lagano da menjaju boju, a kada ih dodirnete ne treba da budu lepljivi, već čvrsti i suvi.
6. Kada se ohlade, hrskave krekere poslužite uz vašu omiljenu paštetu ili drugi namaz.
* Imajte na umu da su prilično tvrdi zbog pirinčanog brašna, ali su vrlo ukusni i zdravi.
Međutim, ako ne volite jako tvrde krekere, onda pirinač možete zameniti sa više kinoe ili staviti samo malo pirinčanog brašna, a težinu dopuniti semenkama susama.
Prijatno!