Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Bezglutenski krekeri bez mlečnih proizvoda i jaja

Bezglutenski krekeri bez mlečnih proizvoda i jaja

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Bezglutenski krekeri bez mlečnih proizvoda i jaja
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
10
"Omiljene emisije i serije će biti još prijatije sa gomilicom ovih bezglutenskih krekera"

Potrebni sastojci

  • brašno od oraha - 150 g ili sirovi orasi*
  • brašno od tapioke - 140 g
  • pekarski kvasac - 20 g
  • maslinovo ulje - 150 g, ekstra devičansko
  • izvorska voda - 420 ml
  • suncokretovo seme - 20 g, sirovo
  • keltska so - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove omiljene slane krekere stavite suve sastojke u posudu i dobro izmešajte kako bi se homogenizovali.

Zatim dodajte vodu i maslinovo ulje. Izmešajte i rasporedite smesu na papir za pečenje koji ste preethodno stavili u tepsiju veličine 40/40 centimetara.

Pecite na srednjem nivou u rerni zagrejanoj na 180 °C.

Pečenje na ovoj temperaturi oduzima otprilike 35-40 minuta.

Nakon toga samnjite temperaturu na 150 i pecite još 20 minuta.

Isključite rernu i ostavite tepsiju unutra na otprilike sat vremena.

Nakon toga izvadite tepsiju iz rerne i izlomite koru za krekere na male komadiće.

Ako želite da krekeri budu jednake veličine i oblika, možete da ih isečete makazama ili nožem za picu.

Čuvajte ukusne krekere u tegli koja sa se dobro zatvara nekoliko dana.

Prijatno sa ovim bezglutenskim krekerima vez mlečnih proizvoda i jaja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: