Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Prženi Krompir»Krompirići bravas u tempuri

Krompirići bravas u tempuri

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Krompirići bravas u tempuri
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
20/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Najsjajniji garnirung - krompirići bravas kojima nedostaje samo jedno pivce"

Potrebni sastojci

  • krompirići - 600 g
  • ulje - za prženje
  • so - po ukusu
  • Tempura
  • brašno - 50 g
  • skrob - 50 g
  • voda - 170 ml, ledena
  • prašak za pecivo - 3 - 4 g
  • Salsa Brava
  • pradajz sos - 150 g
  • maslinovo ulje - 30 g
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 supena kašika, ravna
  • ljute paprike - 1/2 kašičice, suva, usitnjena
  • tabasko - 1/2 kašičice (ili po ukusu)
  • sorće - 1 supena kašika, vinsko
  • so - po ukusu
  • Sos sa majonezom
  • ulje - 175 g
  • maslinovo ulje - 50 g
  • beli luk - 1 čen
  • jaja - 1 komad
  • limunov sok - 20 g
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte i ogulite krompiriće. Isecite na kockice ili proizvoljne krupne komade. Ne treba da budu prekuvani da se ne bi raspadali.

2. Za salca bravu zagrejte maslinovo ulje na slaboj vatru, dodajte ljutu papričicu, tabasko, sirće i alevu papriku. Mešajte otprilike minut održavajući tihu vatru. Stavite paradajz sos, biber i so i mešajte još dve minute pojačavajući vatru.

3. Napravite sos od majoneza i belog luka tako što sipate polovinu maslinovog ulja i ulja u usku i duboku posudu. Razbijte jaje, unutra iseckajte beli luk i sipajte limunov sok.

Koristite pasator pozicionirajući ga na dno posude. Uključite i držite ga mirno, dok odozdo ne pobeli i emulgira. Odmah počnite da sipate ostalu masnoću u tankom mlazu i istovremeno sporo izvlačite pasator naviše, dok u potpunosti ne emulgira.

4. Za tempuru umutite skrob i brašno u ledenoj vodi. Stavite prašak za pecivo i mešajte.

5. Zagrejte tiganj sa obilnom količinom ulja. Vatra treba da bude jaka, ali ne na maksimalnoj jačini, već jedna ispod nje.

6. Krompiriće potapajte u tempuru i pržite dok ne postanu zlatkasti. Gotove pržene krompiriće vadite na kuhinjski papir.

7. Pohovane krompiriće bravas servirajte sa oba sosa koja im pripadaju.

Prijatno sa Krompirićima bravas u tempuri!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: