Način pripreme
Ogulite, operite i isecite krompir na jednake kockice.
U šerpu stavite vodu i kuvajte ih 5-7 minuta (treba da postanu blago mekani, ali ne mnogo da se ne bi pretvorio u kašu). Izvadite ga, ocedite od vode i sačekajte da se blago ohladi.
U tiganj stavite ulje i ispržite ga (ako imate fritezu možete i nju), lepo sa svih strana. Izvadite na papirni ubrus.
Poređajte prženi krompir u tanjir i servirajte sa ljutim kečapom i majonezom od belog luka.
U posudu pasatora stavite ulje, kapljice limuna, jaje, beli luk sitno iseckan i so. Stavite pasator na dno u uključte na srednji stepen.
Polako izvucite ka gore, a kada se sve pomeša, počnite da mrdate pasator gore dole dok se majonez ne zgusti.
Zatvorite poklopcem i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Prženi krompir Bravas sa majonezom od belog luka (Patatas Bravas) je gotov.