Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Prženi krompir»Prženi krompir Bravas sa majonezom od belog luka (Patatas Bravas)

Prženi krompir Bravas sa majonezom od belog luka (Patatas Bravas)

ažurirano:
Prženi krompir Bravas sa majonezom od belog luka (Patatas Bravas)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Prženi krompirići sa sasvim drugačijeg nivoa - obavezno probajte."

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 - 4 komada
  • so
  • za majonez
  • ulje - 200 ml
  • jaja - 1 komad
  • limunov sok - 2 - 3 kapljice
  • so - prstohvat
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite, operite i isecite krompir na jednake kockice.

U šerpu stavite vodu i kuvajte ih 5-7 minuta (treba da postanu blago mekani, ali ne mnogo da se ne bi pretvorio u kašu). Izvadite ga, ocedite od vode i sačekajte da se blago ohladi.

U tiganj stavite ulje i ispržite ga (ako imate fritezu možete i nju), lepo sa svih strana. Izvadite na papirni ubrus.

Poređajte prženi krompir u tanjir i servirajte sa ljutim kečapom i majonezom od belog luka.

U posudu pasatora stavite ulje, kapljice limuna, jaje, beli luk sitno iseckan i so. Stavite pasator na dno u uključte na srednji stepen.

Polako izvucite ka gore, a kada se sve pomeša, počnite da mrdate pasator gore dole dok se majonez ne zgusti.

Zatvorite poklopcem i stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Prženi krompir Bravas sa majonezom od belog luka (Patatas Bravas) je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: