Način pripreme
Za tortu su nam potrebne tri kore.
Spremamo prvu koru, tako što u posudi mutimo dobro jaja i šećer mikserom.
Dodajemo ulje, sveže mleko, brašno, amonijak sodu, vanilu i korice pomorandže.
Mutimo dobro smesu i sipamo je u posudu za pečenje kojoj smo prethodno dno namazali uljem i pokrili papirom za pečenje. Pečemo na 180 stepeni oko 15 minuta.
Na isti način spremamo još dve kore, a u poslednju dodajemo kašiku kakaa.
Spremamo krem, tako što u posudu sipamo tečnu čokoladu i tečnu pavlaku. Uključujemo mikser i mutimo na laganoj brzini dok se ne dobije vazdušast čokoladni krem.
Na podlogu stavljamo prvu od belih kora. Prelivamo je sa 7-8 kašika soka od kompota. Nanosimo trećinu čokoladnog krema i posipamo suvim grožđem. Odozgo stavljamo kakao koru, pri čemu i nju prelivamo na isti način kao prvu. Mažemo kremom i posipamo sa 2-3 kašike krupno mlevenih oraha.
Stavljamo treću koru i prelivamo i nju kao i prethodne.
Nanosimo ostatak krema, zagladimo dobro tortu odozgo i sa strane.
Ostavljamo tortu na hladnom mestu da odstoji najmanje 5-6 sati pre konzumacije.