Torta čokoladna idila

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087763
Torta čokoladna idila
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
20/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
12
"Nekoliko milih dama dobrog ukusa traže ukusan posao degustatora torti. Za više detalja možete da pošaljete torte na adresu redakcije"

Potrebni sastojci

  • Sastojci za jednu koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 8 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • sveže mleko - 13 kašika
  • brašno - 13 kašika
  • amonijak soda - 1/2 pakovanja
  • vanila - 1 kesica
  • korice pomorandže - 1 kašičica
  • kakao - 1 kašika
  • Za krem
  • tečna pavlaka - 250 ml
  • tečna čokolada - 200 g
  • Za posipanje između kora
  • orasi - 2 - 3 kašike, mleveni
  • suvo grožđe - 2 kašike
  • kompot - 1 šoja, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Za tortu su nam potrebne tri kore.

Spremamo prvu koru, tako što u posudi mutimo dobro jaja i šećer mikserom.

Dodajemo ulje, sveže mleko, brašno, amonijak sodu, vanilu i korice pomorandže.

Mutimo dobro smesu i sipamo je u posudu za pečenje kojoj smo prethodno dno namazali uljem i pokrili papirom za pečenje. Pečemo na 180 stepeni oko 15 minuta.

Na isti način spremamo još dve kore, a u poslednju dodajemo kašiku kakaa.

Spremamo krem, tako što u posudu sipamo tečnu čokoladu i tečnu pavlaku. Uključujemo mikser i mutimo na laganoj brzini dok se ne dobije vazdušast čokoladni krem.

Na podlogu stavljamo prvu od belih kora. Prelivamo je sa 7-8 kašika soka od kompota. Nanosimo trećinu čokoladnog krema i posipamo suvim grožđem. Odozgo stavljamo kakao koru, pri čemu i nju prelivamo na isti način kao prvu. Mažemo kremom i posipamo sa 2-3 kašike krupno mlevenih oraha.

Stavljamo treću koru i prelivamo i nju kao i prethodne.

Nanosimo ostatak krema, zagladimo dobro tortu odozgo i sa strane.

Ostavljamo tortu na hladnom mestu da odstoji najmanje 5-6 sati pre konzumacije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: