Način pripreme
Za spremanje kore:
Prvo umutim jaja sa šećerom u posudi nekoliko minuta mikserom. Odozgo prosejem brašno, skrob, kakao i prašak za pecivo.
Promešam špatulom. Nakon toga prebacujem smesu u posudu za pečenje sa prstenom (24 cm) i pokrivam je pergamentnim papirom. Pečem u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva.
Dok se peče kora, ja spremam krem za tortu: stavljam prvo čokoladu da se istopi na pari. Ostavljam da se blago ohladi oko 5-10 minuta. U posudi mutim pavlaku. Prethodno držim 20 minuta u zamrzivaču dok se ne zgusne. Uzimam dve kašike pavlake i dodajem je u blago ohlađenu čokoladu. Promešam dobro.
Nakon toga sipam čokoladnu smesu od pavlake u pavlaku (ostavljajući oko 2 kašike za dekoraciju) i mutim smesu miskerom da bude ujednačena.
Kada nam je kora gotova i ohladila se, okreće se na odgovarajući tanjir.
Sklanjam papir i ponovo stavljam prsten. Prelivam sirupom (topla kafa, šećer i sveže mleko se promešaju u posudi, dok se šećer ne istopi).
Zaravnam i nakon toga (izdvojena istopljena čokolada se stavlja u špric i preko ukusne čokoladne torte se prave figure) po želji.
I na kraju ja stavljam u frižider na bar 3-4 sata.
Kada se skloni prsten torta Čokoladna eksplozija može da se ukrasi po želji.