Način pripreme
Uključite rernu na 170 stepeni. Istopite čokoladu na pari, isključite rinlgu i ostavite je na njoj. Umutite u sneg belanca sa prstohvatom soli i ostavite sa strane.
U dubokoj posudi umutite maslac sa šećerom dok se ne dobije krem, nakon toga dodajte jedno po jedno jaja i žumace. Mešajte dok ne bude homogeno. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, sodom i vanilom, umutite kratko.
Dodajte i sveže mleko, a nakon njega i čokoladu. Mešajte neprestano. U smesu se dodaje belance umućeno u sneg pomoću špatule. Ne preterujte sa mešanjem.
Spremite papirne kalupe koju se pune ne više od tri četvrtine jer smesa naraste. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta proveravajući čačkalicom koja na kraju treba da izađe suva.
Mafini su mnogo ukusni, servirani sa šoljom svežeg mleka ili kiselom pavlakom.