Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Čokoladni kapkejk

Čokoladni kapkejk

Čokoladni kapkejk
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
24
"Čokoladni kapkejk - kolačići za osmeh, kojima vas častimo virtuelno"

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 150 g
  • maslac - 100 g, meki
  • šećer - 210 g, beli
  • jaja - 2 komada
  • žumance - 1 komad
  • belance - 1 komad
  • so - prstohvat
  • brašno - 200 g, belo
  • sveže mleko - 150 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda - 1/2 kašičice
  • vanilina esencija
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu na 170 stepeni. Istopite čokoladu na pari, isključite rinlgu i ostavite je na njoj. Umutite u sneg belanca sa prstohvatom soli i ostavite sa strane.

U dubokoj posudi umutite maslac sa šećerom dok se ne dobije krem, nakon toga dodajte jedno po jedno jaja i žumace. Mešajte dok ne bude homogeno. Dodajte brašno sa praškom za pecivo, sodom i vanilom, umutite kratko.

Dodajte i sveže mleko, a nakon njega i čokoladu. Mešajte neprestano. U smesu se dodaje belance umućeno u sneg pomoću špatule. Ne preterujte sa mešanjem.

Spremite papirne kalupe koju se pune ne više od tri četvrtine jer smesa naraste. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta proveravajući čačkalicom koja na kraju treba da izađe suva.

Mafini su mnogo ukusni, servirani sa šoljom svežeg mleka ili kiselom pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: