Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Brokoli sa paradajzom u rerni

Brokoli sa paradajzom u rerni

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5811002k236
Brokoli sa paradajzom u rerni
Fotografije: Ivelina
1 / 3
20/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ako spremate brokoli sa paradajzom po ovom recepti, vrlo verovatno je da će i deca sa apetitom sesti za sto"

Potrebni sastojci

  • brokoli - 1 komad, oko 800 g
  • čeri paradajz - 10 komada
  • crne masline - 50 g
  • hlebne mrvice - 2 kašike
  • parmezan - 2 kašike
  • pinjole - po želji
  • maslinovo ulje - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • čili paprika - po ukusu, mrvljena
  • beli luk - 3 čena
  • luk - mala glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Predlažem vam jedan ukusan recept iz sicilijanske kuhinje!

Da biste napravilu vaš specijalno zapečen brokoli, prvo što treba da uradite je da spremite brokoli.

Odstranice centralno stablo, podelite ga na male parčiće i skuvajte ga u obilnoj količini vruće i blago posoljene vode.

Brokoli treba sasvim blago blanširati i ne treba da bude previše mekan, u suprotnom će se raspasti.

Nakon što ga ocedie, ostavite da se ohladi. Možete da spremite recept za brokoli sa paradajzom u rerni i bez blanširanja brokolija, ispašće ukusno. Ja više volim da blanširam tako sačuva predivnu zelenu boju.

Uzmite posudu za pečenje, rasporedite brokoli, dodajte prstohvat soli i biber i prelijte malo maslinovog ulja preko brokolija.

Dodajte isečen čeri paradaj i masline u posudu. Dodajte nekoliko čenova belog luka i luk isečen na krugove. Da utvrdimo - možete i da ne dodate luk i beli luk ako vam se ne dopada, i da ispečete samo sa čeri paradajzom i maslinama.

Stavite brokoli u rernu na 180 stepeni sa ventilatorom oko 15 minuta.

Nakon 15 minuta pospite brokoli prezlama i nakon toga parmezan i vratite u rerni na još 10 minuta da prokoli porumeni.

Nakon deset minuta vaš brokoli na sicilijanski način u rerni je gotov!

Servirajte kao garnirung ili laganu večeru, ručak.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: