Bogata čorba od sočiva

Bogata čorba od sočiva

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Bogata čorba od sočiva
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
20/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
"Sjajno sočivo ispada - od sad pa na dalje ćemo samo ovako praviti"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 300 g
  • mladi luk - 2 struka
  • šaragrepa - 1 komad
  • beli luk - 1 glavica (čenovi)
  • sok od paradajza - 250 ml
  • nana - 5 strukova, sveža
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite sočivo i stavite da se kuva u malo vode.

Nakon što provri sipaje prstohvat sode bikarbone, kada bude vrilo dva minuta, prospite vodu, operite i sipajte čistu vodu.

Isecite luk i šargarpe, dodajte ih zajedno sa čenovima belog luka.

Ostavite sočivo da se krčka, kad pronbate i skoro je skuvano, dodajte sok od paradajz.

Nakon što čorba od sočiva provri, napravite zapršku tako što zagrejete ulje, zapržite brašno i alevu papriku, sipate u sočivo i promešate.

Pre nego što isključite ringlu sipajte usitnjenu svežu nanu.

Servirajte bogatu čorbu od sočiva vruću.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: