Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem za torte»Krem sa maslacem i mlekom za kornete

Krem sa maslacem i mlekom za kornete

Krem sa maslacem i mlekom za kornete
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
"Spremite najukusnije domaće kornete, spremajuće ovaj sjajan krem za njihov nadev"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • slatka pavlaka - 250 ml (35 % i nezaslađena)
  • šećer - 130 g
  • maslac - 100 g
  • jaje - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • kukuruzni skrob - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite pavlaku, šećer i 150 ml svežeg mleka.

Sačekajte da se istopi šećer i sklonite sa ringle.

U posudi pomešajte preostalo mleko, jaje i kukuruzni skrob.

Promešajte žicom. U tankom mlazu sipajte pavlaku, mešajući neprestano.

Stavite vanilu i vratite na ringlu. Sačekajte da provri i da se maslac krem zgusne.

Sklonite sa ringle u dodajte maslac.

Promešajte dobro krem za kornete, uvijte čvrsto streč folijom i ostavite da se ohladi.

Iskoristite ovaj krem sa maslacem i mlekom za kornete i za druge torte i deserte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: