Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pilav»Pilav sa leblebijama i šargarepom

Pilav sa leblebijama i šargarepom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Pilav sa leblebijama i šargarepom
Fotografije: Stefan
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Pilav sa leblebijama i šargarepom - naš predlog za današnji ručak."

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 2 komada
  • šargarepa - 300 g
  • harissa pasta - 2 kašičice
  • integralni pirinač - 300g
  • bujon od povrća - 700 ml napravljenog od 1 kocke za supu
  • leblebija kuvana - 400 g
  • grčki jogurt - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrijte ulje u tepsiji sa poklopcem.

Dodajte luk i kuvajte 8 minuta, dok ne omekša.

Umešajte šargarepu, harissu i pirinač i mešajte nekoliko minuta. Prelijte bujonom, pustite da provri, a zatim pokrijte poklopcem i pustite da krčka 10 minuta.

Dodajte leblebije i lagano kuvajte 3-5 minuta, dok zrna pirinča ne omekšaju i dok se sva tečnost ne upije.

Začinite, isključite vatru, pokrijte i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

Pilav sa leblebijama i šargarepom servirajte sa grčkim jogurtom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.8
53
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ivana Mirković
Ivana Mirković
Predobro
18.05.2021 13:40
1
Prikaži sve komentare