Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od milibrota»Ukusni i aromatični milibrot đevreci

Ukusni i aromatični milibrot đevreci

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Ukusni i aromatični milibrot đevreci
Fotografije: marcheva14
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Kada se u vazduhu nosi miris milibrot đevreka, niko ne može da ostane ravnodušan"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g 00
  • šećer - 120 g
  • jaja - 2 komada + 1 belance
  • žumance - za premazivanje
  • vanila - 2 kesica u prahu
  • veže mleko - 80 ml
  • sok od pomorandže - od 1/2 pomorandže, svež
  • kora od pomorandže - rendana kora 1 pomorandže
  • kora od limuna - rendana kora 1 limete
  • ulje - 80 ml
  • so - 1/4 kašičice
  • suvi kvasc - 7 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni:

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

U ugrejano mleko dodajte 1 kašičicu šećera, 1 supenu kašiku brašna i sipajte suvi kvasac. U principu, kada se radi sa suvim kvascem prethodno aktiviranje nije potrebno, ali ja to radim, da bih bila sigurna da li je suvi kvasac dobar za upotrebu. Tako se sačuvam glavobolje.

U posudu sa kvascem dodajte jaja, šećer, sok od pomorandže, ulje, rendane kore citrusa i vanilu. Promešajte i dodajte so. Počnite da dodajete po malo od brašna, u početku mešajte dvenom kašikom dok se smesa ne zgusne da bude teško da se meša.

Mesite na radnoj površini i stavite u dobro namazanu najlon kesu, u vleiku najlon kesu sipajte 2-3 supene kašike ulja/maslinovog ulja, izgnječite dobro, stavite milibrot testo. Ostavite dok se ne udvostruči, ostavite dovoljno mesta da slobodno nadolazi. To će oduzeti oko 1.30 - 2 sata.

Nadošlo testo sipajte preko malo brašna i podelite na 10 jednakih delova, koristit vagu. Od komada testa oblikujte fitilj dužine oko 70 cm. Fitilje savijte na dva dela i uvijte. Dve ivice malo prekolopite i oblikujte đevrek.

Milibrot đevreke poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju jedan od drugog.

Ostavite ponovo da nadođe oko 20-23 minuta.

Nadošle đevreke namažite žumancem, umućenim sa 1 kašičicom ulja.

Pospite šećernim perlama.

Pecite na 180 stepeni oko 15/20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: