Način pripreme
Rerna - 180 stepeni:
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
U ugrejano mleko dodajte 1 kašičicu šećera, 1 supenu kašiku brašna i sipajte suvi kvasac. U principu, kada se radi sa suvim kvascem prethodno aktiviranje nije potrebno, ali ja to radim, da bih bila sigurna da li je suvi kvasac dobar za upotrebu. Tako se sačuvam glavobolje.
U posudu sa kvascem dodajte jaja, šećer, sok od pomorandže, ulje, rendane kore citrusa i vanilu. Promešajte i dodajte so. Počnite da dodajete po malo od brašna, u početku mešajte dvenom kašikom dok se smesa ne zgusne da bude teško da se meša.
Mesite na radnoj površini i stavite u dobro namazanu najlon kesu, u vleiku najlon kesu sipajte 2-3 supene kašike ulja/maslinovog ulja, izgnječite dobro, stavite milibrot testo. Ostavite dok se ne udvostruči, ostavite dovoljno mesta da slobodno nadolazi. To će oduzeti oko 1.30 - 2 sata.
Nadošlo testo sipajte preko malo brašna i podelite na 10 jednakih delova, koristit vagu. Od komada testa oblikujte fitilj dužine oko 70 cm. Fitilje savijte na dva dela i uvijte. Dve ivice malo prekolopite i oblikujte đevrek.
Milibrot đevreke poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje na rastojanju jedan od drugog.
Ostavite ponovo da nadođe oko 20-23 minuta.
Nadošle đevreke namažite žumancem, umućenim sa 1 kašičicom ulja.
Pospite šećernim perlama.
Pecite na 180 stepeni oko 15/20 minuta.