Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjene Pogače»Punjena pogača sa sirom i povrćem

Punjena pogača sa sirom i povrćem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Punjena pogača sa sirom i povrćem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
25/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Pica je za početnike, pravi profesionalci će vas iznenaditi neverovatno aromatičnom punjenom pogačom sa sirom i povrćem"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 550 - 600 g
  • kvasac - 1 pakovanje, suvi (dr Etker)
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - 300 ml (mlaka)
  • Za nadev
  • paprika - 2 komada (zelena i crvena)
  • bejbi šargarepe - 10 - 15 komada (zamrznute)
  • brokoli - 3 - 4 ružice (zamrznute)
  • mocarela - 100 g
  • topljeni sir - 200 g
  • paradajz - 1 komad
  • bosiljak - 4 - 5 listova, svež
  • so
  • šećer
  • biber
  • maslinovo ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa spremanjem testa. Aktivirajte kvasac, tako što ga rastvorite u mlakoj vodi zajedno sa šećerom i 2-3 kašike brašna.

Prosejte brašno i napravite udubljenje. U njega sipajte već aktiviran kvasac, maslinovo ulje i so. Zamesite meko testo.

Pokrijte ga krpom i ostavite da naraste 30 minua, dok ne udvostruči svoj obim.

Za to vreme spremite povrće. Isecite paprike na kocke.

Brokoli i bejbi šargarepe potopite kratko u kipućoj vodi. Nakon toga odmah ohladite pod tekućom hladnom vodom.

Narendajte paradajz i stavite ga na ringlu na kratko, tek toliko da se zgusne. Dodajte u njega malo šećera, so i biber po ukusu i isečen svež bosiljak.

Isecite i topljeni sir i mocarelu.

Odsecite trećinu već naraslog testa i razvijte ga u okrugli kalup (30 cm) na nabrašnjenoj radnoj površini. Stavite ga u posudu za pečenje. Od preostalog testa kidajte loptice veličine oraha, stavljajući u svaku po parče topljenog sira. Poređajte ih po krajevima posude za pečenje.

Rasporedite paradajz sos u osnovu pogače. Odozgo poređajte povrće. Preko njih stavite preostali topljeni sir i mocarelu.

Namažite loptice maslinovim uljem i ostavite da narastu ponovo 15-20 minuta.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 30 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: