Način pripreme
Počnite sa spremanjem testa. Aktivirajte kvasac, tako što ga rastvorite u mlakoj vodi zajedno sa šećerom i 2-3 kašike brašna.
Prosejte brašno i napravite udubljenje. U njega sipajte već aktiviran kvasac, maslinovo ulje i so. Zamesite meko testo.
Pokrijte ga krpom i ostavite da naraste 30 minua, dok ne udvostruči svoj obim.
Za to vreme spremite povrće. Isecite paprike na kocke.
Brokoli i bejbi šargarepe potopite kratko u kipućoj vodi. Nakon toga odmah ohladite pod tekućom hladnom vodom.
Narendajte paradajz i stavite ga na ringlu na kratko, tek toliko da se zgusne. Dodajte u njega malo šećera, so i biber po ukusu i isečen svež bosiljak.
Isecite i topljeni sir i mocarelu.
Odsecite trećinu već naraslog testa i razvijte ga u okrugli kalup (30 cm) na nabrašnjenoj radnoj površini. Stavite ga u posudu za pečenje. Od preostalog testa kidajte loptice veličine oraha, stavljajući u svaku po parče topljenog sira. Poređajte ih po krajevima posude za pečenje.
Rasporedite paradajz sos u osnovu pogače. Odozgo poređajte povrće. Preko njih stavite preostali topljeni sir i mocarelu.
Namažite loptice maslinovim uljem i ostavite da narastu ponovo 15-20 minuta.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 30 minuta.
Prijatno!