Način pripreme
/undefined Zamesite testo od svih sastojaka i ostavite ga da se udvostruči.
Zamesite ćuftice i pomešajte mleveno meso, jaje, biber, čubar i ako je potrebno so. Dobro zamesite i ostavite sa strane.
Krompir oljuštite i isecite na kriške, posolite. Uvaljajte paprike u brašno, a luk očistite i isecite na polumesece.
Podelite nadošlo testo na dva jednaka dela, jedan deo razvucite po dnu malog pleha, izvucite malo oko ivica. Testo namažite sa malo ulja, prvo poređajte paprike, pečene i uvaljane u brašno, nakon toga oblikovane ćuftce, krompir između i oko njih, odozgo popsite lukom, rendanim kačkavaljem i semenkama.
Preko rasporedite drugu polovinu testa i učvstite ivice pogače, da ne ulazi vazduh. Namažite pogaču uljem i pospite semenkama kima.
Uključite rernu na 220 stepeni i kad se ugreje stavite pogaču u nju, pecite 1 sad na srednjom rešetki. Kad dobije lepu boju odozgo, pokrijte aluminijumskom folijom dok ne bude gotovo.
Kad izvadite pogaču, naprskajte je sa malo vode i uvijte čistom krpom.
Ne postoji ništa ukusnije od pogače sa dinstanim krompirom unutra!