Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene pogače»Punjena pogača sa ćufticama i prilogom

Punjena pogača sa ćufticama i prilogom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Punjena pogača sa ćufticama i prilogom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Savršena kombinacija 3 u 1 - pogača, ćuftice i aromatičan prilog, neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 400 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 supena kašika
  • mlaka voda - 250 ml
  • suvi kvasac - 2 kašičice
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g
  • biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • jaja - 1 komad
  • so - po ukusu, ako je potrebno
  • još za nadev
  • krompir - 3 komada
  • pečene paprike - 5 - 6 komada, u zavisnosti od veličine
  • luk - 1 glavica
  • kačakvalj - 50 g
  • kim - malo za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Zamesite testo od svih sastojaka i ostavite ga da se udvostruči.

Zamesite ćuftice i pomešajte mleveno meso, jaje, biber, čubar i ako je potrebno so. Dobro zamesite i ostavite sa strane.

Krompir oljuštite i isecite na kriške, posolite. Uvaljajte paprike u brašno, a luk očistite i isecite na polumesece.

Podelite nadošlo testo na dva jednaka dela, jedan deo razvucite po dnu malog pleha, izvucite malo oko ivica. Testo namažite sa malo ulja, prvo poređajte paprike, pečene i uvaljane u brašno, nakon toga oblikovane ćuftce, krompir između i oko njih, odozgo popsite lukom, rendanim kačkavaljem i semenkama.

Preko rasporedite drugu polovinu testa i učvstite ivice pogače, da ne ulazi vazduh. Namažite pogaču uljem i pospite semenkama kima.

Uključite rernu na 220 stepeni i kad se ugreje stavite pogaču u nju, pecite 1 sad na srednjom rešetki. Kad dobije lepu boju odozgo, pokrijte aluminijumskom folijom dok ne bude gotovo.

Kad izvadite pogaču, naprskajte je sa malo vode i uvijte čistom krpom.

Ne postoji ništa ukusnije od pogače sa dinstanim krompirom unutra!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: