Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Punjena pogača sa salamanke (Coca de Salamanca)

Punjena pogača sa salamanke (Coca de Salamanca)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Punjena pogača sa salamanke (Coca de Salamanca)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
16/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Punjena pogača sa Salamanke - pozdrav iz španske kuhinje za sve njene ljubitelje"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 650 g
  • jaje - 1 komad
  • kvasac - 30 g, živ
  • svinjska mast - 100 g
  • belo vino - 100 ml
  • ulje - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • šećer - 2 prstohvata
  • so - 1 kašika
  • Nadev
  • kobasice - 500 g, tanke
  • svinsjki kare - 300 g, tanko isečen
  • jaje - 1 komad, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Zagrejte na slaboj vatri svinjsku mast, vodu, vino, ulje i prstohvate šećera. Dovoljno je da se mast istopi i da se dobije homogena smesa, ni u kom slučaju ne treba da vri.

2. Ako je zagrejana smesa od sastojaka mnogo topla, ostavite da se blago ohladu i tada namrvite kvasac unutra, stavite blago umućeno jaje, brašno i so i zamesite glatko testo. Zbog toga što ima mnogo masnoće u njemu, neće se lepiti - osim malo u početku.

3. Podelite testo na dva jednaka dela. Razvijte jedan u tanku koru u obliku pravougaonika, veličine pleha od rerne - 30-40 cm. Stavite u pleh, prethodno postavljen papirom za pečenje.

4. Poređajte kobasice i svinjsko meso. Ja koristim poluzrele kobasice blago dimljene arome, a mesto preskačem ponekad, ali ovde vam dajem originalnu varijantu.

5. Razvijte i drugi deo testa na tanko i pokrijte nadev, tako što uvijate u zavrćete krajeve.

6. Ostavite pogaču 30 minuta da odstoji i nakon toga je namažite umućenim jajetom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta ili dok ne dobije zlatastu preplanulost.

7. Servirajte ukusnu špansku punjenu pogaču sa Salamanke dok je još topla.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: