Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Black Angus Burger

Black Angus Burger

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215331k54
Black Angus Burger
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
27/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Teško da bi neko propustio priliku da proba Black Angus burger - ni mi nećemo to uraditi"

Potrebni sastojci

  • goveđe meso - 2 komada, burger Black Angus
  • hlebić za haburgere - 2 komada
  • paradajz - 2 komada, kriške
  • majonez - 2 supene kašike
  • sir - 60 g, Čedar
  • biljno ulje
  • za BBQ sos
  • burbon - 300 ml
  • med - 7 supenih kašika
  • kečap - 200 g
  • kravlji maslac - 60 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Na dobro zagrejanom roštilju ili u rebrastom tiganju ispecite goveđe burgere do stepena koji želite. Ispecite ih sa obe strane.

Dve, tri minute pre nego što budu gotovi, odozgo stavite Čedar sir, kako bi postao mekši.

Za pripremu BBQ sosa zagrejte burbon sasvim lagano (možete i da ga flambirate, ukoliko se osećate uvereno).

U njega dodajte med, maslac i kečap. Začinite solju i biberom.

Hlepčiće zapecite na nekoliko minuta na suvom rebrastom tiganju ili roštilju.

Domaće burgere ređajte sledećim redosledom: hlebić - majonez - meso sa čedar sirom - kriška paradajza - BBQ sos - ponovo majonez - hlepčić.

Dobija se izuzetno ukusan Black Angus Burger.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: