Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Puslica torta»Uskršnja čokoladna Pavlova

Uskršnja čokoladna Pavlova

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Uskršnja čokoladna Pavlova
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Ispričaćemo vam jednu slatku kulinarsku bajku čiji naslov glasi Uskršnja čokoladna Pavlova"

Potrebni sastojci

  • belanca - 4 komada
  • šećer - 250 g, kristal
  • kakao - 2 supene kašike
  • so - prstohvat
  • pavlaka - 200 ml, za krem
  • za garniranje
  • crna čokolada - 100 g
  • pavlaka - 100 ml
  • bombone - šarena jaja
  • jagode
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite belanca, dodajte prstohvat soli i na kratko umutite. Sipajte odjednom sav šećer i mutite mikserom dok se ne dobije gust gladak krem za tortu.

Na komadu papira za pečenje iscrtajte krug sa prečnikom od 23 cm. Sipajte smesu za puslice u sredinu kruga i rasporedite kašikom bez da izlazi iz nacrtanog kruga.

U sredini napravite kladenac. Pecite na 100 stepeni otprilike 90 minuta. Isključite rernu i ostavite puslica koru unutra, dok se rerna ne ohladi.

U šerpicu sipajte 100 ml pavlake i stavite izlomljenu čokoladu. Istopite na vodenoj pari dok se ne pretvori u glatku smesu. Stavite puslica koru na odgovarajući poslužavnik.

Kašikom uzmite od blago ohlađene istopljene čokolade i prelijte po bordu lepe torte Pavlova.

Umutite 200 ml slatke pavlake i sipajte je u kladenac (sredinu) torte. Uskršnju tortu ukrasite šarenim bombonama jajima i jagodama u čokoladi.

Neka vam je slatko sa ovom velelepnom uskršnjom čokoladnom Pavlovom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: