Način pripreme
Brašno se proseje. U njega se dodaju šećer, jaje, žumance, prašak za pecivo, vanila, so, izrendana kora limuna i iseckana kockica maslaca. Smesa se gnječi rukama dok se ne dobiju mrve. Stavlja se u frižider na sat vremena.
U duboku posudu se stavlja skrob, šećer, izrendana kora limuna i žumanca. Razređuju se delom mleka. Preostala količina mleka se stavlja na ringlu da provri. Stavlja se u smesu od jaja i ponovo se stavlja na ringlu. Krem od limuna za kolač od maslaca se kuva dok ne dobije gustu konzistenciju. Ostavlja se sa strane da se blago ohladi.
Tepsija veličine 24 cm se obloži papirom za pečenje, tako što se bord takođe prekriva papirom. Polovina mrva se stavlja na dno kalupa. Na njih se sipa krem i ređaju se trešnje.
Italijanski kolač se završava ostalim mrvicama.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta.
Gotov domaći kolač se ostavlja da se u potpunosti ohladi u kalupu i tada se vadi.
Posipa se šećerom u prahu.
Neka vam je slatko sa Sbriciolatom sa kremom od limuna i sa trešnjama!