Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Džigerice sa patlidžanom i paprikom

Džigerice sa patlidžanom i paprikom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Džigerice sa patlidžanom i paprikom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Sakupili smo omiljene stvari u jednom jelu i dobili smo ovo - probajte i vi i prijatno vam bilo"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • patlidžan - 1 komad
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • čubar - prstohvat
  • aleva paprika - prstohvat
  • so - po ukusu
  • ulje
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte džigerice i stavite ih u hladnu vodu.

Patlidžan iseckajte na kockice i stavite ga u slanu vodu da izbaci gorčinu. Luk i papriku iseckajte na kockice, a paradajz oljuštite i ispasirajte.

Ocedite od vode džigerice i patlidžan. Ugrejte ulje, pa prvo stavite luk, patlidžan i papriku da se dinstaju, a zatim dodajte i džigerice. Dobro promešajte i posolite, pa začinite alevom paprikom i čubrom.

Ako je neophodno, dodajte još malo vode, a kada se sve ukuva dodajte i paradajz. Kuvajte dok ne bude gotovo i dok gustina ne bude po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: