Način pripreme
Da napravite bujon, zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i dodajte luk, paradajz, beli luk, kozice i ostalo povrće. Kuvajte 3-4 minute, a zatim ulijte 2 litra vode i dodajte kocku bujona i zvezdasti anis. Pustite da provri, a zatim kuvajte 30 minuta.
Zagrejte ulje u veliki tiganj za paellu. Ribu peći kratko sa obe strane po nekoliko minuta, a zatim je izvadite i ostavite sa strane.
Dodajte luk i pržite 4-5 minuta dok ne omekša. Umešajte pirinač i kuvajte 30 sekundi. Dodajte papriku, kajen (ako koristite) i šafran, kuhajte još 30 sekundi, a zatim umešajte paradajz i 1, 5 litre ribljeg bujona.
Pustite da provri, a zatim smanjite da krčka i kuvajte uz mešanje oko 10 minuta (pirinač i dalje treba biti al dente).
Vratite grdobinu u tiganj sa kozicama, školjkama, graškom i boranijom.
Pokrijte posudu velikom tepsijom ili folijom i kuvajte na laganoj vatri još 10-15 minuta dok se školjke ne otvore i račići skuvaju. Pre posluživanja pospite peršunom.