Varivo od kelja

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Varivo od kelja
Fotografije: Lenka
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Idealno za hladne jesenje dane"

Potrebni sastojci

  • kelj - 1 glavica
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 2 - 3 kom.
  • šargarepa - 2 kom.
  • teletina - 250 g
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • ulje
  • so
  • biber
  • kocka za supu - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Na sitno seckanom luku i ulju dinstamo opran i na trakice izrezan kelj i na krugove izrezanu šargarepu, dok kelj ne povene.

Dodamo na kocke izrezan krompir i teletinu i začine, te nalijemo vodom i kockom za supu.

Kuvamo dok kompir nije potpuno kuvan. Kelj će se skuvati kad i krompir.

Posebno na tiganju ugrijemo 2-3 kašike ulja i na njega dodamo beli luk, kratko popržimo (samo da zamiriše, ne pržite dugo, jer će biti gorkog okusa), dodamo brašno i crvenu papriku, te sve skupa još malo propržimo.

Tako pripremljenu zapršku nalijemo u kelj i dobro promešamo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: