Način pripreme
Danas vam predstavljamo jedan izuzetno jednostavan i ukusan kolač bez jaja, bez mleka ili kiselog mleka. Priprema se za 5 minuta i čak se i ne muti.
Za pripremu ovog nežnog kolača sa jabukama ne traže se nikakve kulinarske sposobnosti. Izuzetno je lako zapamtiti recept ovog raskošnog kolača od jabuka, jer ima tri osnovna sastojka: brašno, šećer i griz.
Upravo zbog toga ovaj kolač je i dobio ime kolač Tri čaše. Mnogi će pomisliti da će ovaj kolač biti previše suv, ali je potpuno suprotno. Zbog količine jabuka, on je sočan i sa jako izraženim ukusom. Uverićete se u to ako ga probate.
Predstavljamo vam kolač sa jabukama Tri čaše.
Sve suve sastojke promešajte (brašno, šećer, griz, prašak za pecivo i cimet). U odgovarajuću posudu narendajte jabuke.
U kalupu, u kome ćete peći kolač, sipajte red suvis sastojaka, pa red rendanih jabuka. Nakon toga dodajte još jedan sloj suvih sastojaka i ponovo red rendanih jabuka.
Završite slojem suvih sastojaka i odozgo narendajte maslac. Kolač možete da pečete na ovaj način, ali ga možete i ukrasiti. Nasecite jednu jabuku na tanke režnjeve i poređajte ih preko maslaca u oblik ruže.
Ovaj kolač sa jabukama se peče u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od oko 170-180 stepeni, oko 40 minuta.
Kada se ovaj velikolepni kolač sa jabukama ohladi, možete ga posuti šećerom u prahu.