Ćuftice od tikvica za početnike

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
321
868
03/12/2020
"Svako može da se snađe sa ovim ćufticama od tikvica"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 velika
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber
  • peršun
  • sir - 150 g, namrvljeni
  • brašno - 1 šolja
  • jaje - 1 komad, za pohovanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu, narendaju se na krupni, posipaju se solju i nakon deset minuta se dobro ocede.

Pomešamo sa jednim jajetom, namrvljenim sirom, peršunom, solju po ukusu, biberom i 1-2 kašike brašna.

Promeša se u kašu. Kašikom se oblikuju loptice, stavljaju se u posudu sa brašnom i kašikom se posipaju odozgo brašnom i blago se polupaju obrnutom stranom kašike.

Uzima se svaka loptica sa dve viljuške i stavlja se u posudu sa umućenim jajetom pri čemu se uvalja pažljivo da se ne raspadne.

Opet se kašikom ubacuje u zagrejano ulje i odozgo se pritiska da se dobije ćuftica.

Pržimo ćuftice od tikvica dok ne postanu zlataste sa obe strane.

Serviramo ćuftice od tikvica za početnike sa odgvarajućom salatom ili sosom od belog luka.

Đakonija!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar