Moje ćuftice od tikvica

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Moje ćuftice od tikvica
Fotografije: marcheva14
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Porcija ćuftica od tikvica, poslužena uz ukusni mlečni sos - e to se zove ukusan obrok"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg sveže
  • jaja - 2 - 3 komada
  • peršun - 1 veza
  • mirođija - 1 veza
  • nana - prstohvat
  • mladi luk - 1 veza ili glavica crnog luka
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • prezle - oko 2 kašike
  • brašno - oko 2 kašike
  • sir - oko 200 g zgnječen viljuškom
  • ulje - za prženje
  • Sos
  • ceđeno kiselo mleko
  • beli luk - seckan
  • mirođija - veza sitno seckana
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice očistite i narendajte na gruboj strani rendeta. Posolite, promešajte i stavite u veliku cediljku da odstoje nekoliko sati ili preko noći da se ocedi višak tečnosti, pokrivajući tikvice providnom folijom i držite ih u frižideru.

Kada se dovoljno ocede, dodajte jaja, biber, vrlo sitno seckani luk, seckane zelene začine, prezle, brašno i sir. Dobro izmešajte i smesa treba da bude glatka i elastična, a ne sme da bude suva, jer će se inače prilikom prženja ćuftice raspasti.

Ako procenite da je smesa suva, dodajte još jedno jaje radi boljeg sastavljanja smese. Uzimajte smesu kašikom za sladoled ili supu i stavljajte u vrelo ulje, lagano pritiskajući ćuftice odozgo. Pržite sa obe strane dok lepo ne porumene.

Sos: činija ceđenog kiselog mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: