Način pripreme
Opranu tikvicu izrendajte krupnije, pospite sa malo soli i ostavite na 10-15 minuta.
U posudu razbijte veliko jaje. Dodajte rendani kačakvalj, sitan sir, sitno iseckanu mirođiju, čenove belogl uka, sodu za hleb i biber.
Ocedite dobro sa obe ruke tikvice od tečnosti i sipajte u posudu u ostale sastojke
Promešajte viljuškom, dodajte brašno od heljde, može i bademovo, ali nisam imala
Rukama zamesite testo. Uzmite od testa lopticu veličine kajsije, oblikujte ćuftu i sljeskajte odozgo.
Poređajte ćuftice u široki pleh na papir za pečenje, a odozgo pospite sa malo ulja. Rernu ugrejte na 180 stepeni.
Pecite dok ne porumene, kod mene oko 25 minuta. Izvadite na tanjir i servirajte. Veoma su ukusne i zdrave.
Komentari