Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Brioš»Pogača-brioš sa tečnom čokoladom

Pogača-brioš sa tečnom čokoladom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Pogača-brioš sa tečnom čokoladom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Kada čujemo da postoji brioš sa tečnom čokoladom, samo pitamo gde je"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 30 g, svež
  • šećer - 100 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 1 komad
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica, tečni
  • maslac - 100 g + za mazanje
  • med - 1 supena kašika
  • tečna čokolada - 200 g, sa lešnicima
  • so - 1 prstohvat
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izdrobite kvasac u blago zagrejanom svežem mleku. Stavite kašičicu šećera, promešajte i ostavite da se fermentiše.

2. Prosejte brašno u posudu i u centru napravite kladenac u kojeg razbijte jaje, sipajte polovinu istopljenog ili veoma mekog maslaca, med, fermentisani kvasac sa mlekom, šećer, ekstrakt vanile i prstohvat soli.

3. Umesite glatko i elastično testo, postepeno dodavajući i preostali maslac. Ovo uradite kada rasprostirete testo po radnoj površini, obilno mažite masnoćom i savijate, mesite i ponavljate dok maslac ne nestane.

4. Ostavite da naraste na 40 minuta u posudi, prekriven krpom ili streč folijom.

5. Podelite testo na 5-6 jednakih delova. Razvijte svaku koru i kroz dva premazujte tečnom čokoladom, ali da ne stižete skroz do krajeva. Između kora možete da mažete dodatno sa još maslaca za raskoš.

6. Uvijte u rolat, isecite ga na komade i poređajte u nauljenu tepsiju na malo rastojanje.

Prekrijte oblikovani brioš i sačekajte da naraste sat vremena ili dok lepo ne nadođe.

7. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta ili dok se ne dobije prijatna boja.

Kada se pogača-brioš sa tečnom čokoladom ohladi, pospite šećerom uprahu i poslužite.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: