Način pripreme
U posudi pomešamo brašno, so i prašak za pecivo.
U drugoj posudi umutimo maslac, šećer i jaje da se dobije sipkast krem. Dodajemo pavlaku, a zatim i suvu smesu sa brašnom. Promešamo i počinjemo da mesimo rukama. Umesimo meko i lagano lepljivo testo. Delimo ga na 7 delova. Oblikujemo ih u lopte i svaki razvijamo u okruglu koru jednake veličine.
Zagrevamo rernu na 200 stepeni i pečemo kore jednu po drugu 5-6 minuta, tako što usred vremena za pečenje pažljivo okrećemo špatulom kako bi se ravnomerno ispekle.
Vadimo ispečene kore jednu na drugu i ostavljamo ih da se u potpunosti ohlade.
Pripremamo krem za našu tortu od pavlake. Mutimo meki maslac 2-3 minute dok se ne dobije sipkasti krem.
Dodajemo kondenzovano mleko i lepo mešamo rukom. Sipamo vanilu, konjak i na kraju kiselu pavlaku. Nastavljamo da mešamo dok se ne dobije homogena smesa.
Počinjemo da sastavljamo tortu. Postavljamo koru na podlogu, premazujemo s 2 kašike krema, odozgo stavljamo drugu koru, ponovo mažemo kremom i tako do poslednje kore. Odozgo sipamo celu količinu preostalog krema.
Originalnu jermensku tortu stavljamo u frižider na 24 sata.
Pre posluživanja ukrašavamo krupno izrendanom čokoladom i sečemo na komade.