Način pripreme
Rerna - 180 stepeni;
Kalup za kolače - 33-35 cm.
Mleveno meso se sipa u veliku posudu. Dodaju se jaja, jako iseckan luk. Beli luk se secka na veoma sitne kockice, posipa se solju i širokim delom noža počinje da se razmazuje po dasci za sečenje dok ne postane pire, dodaje se u mleveno meso. Slede prezle, kečap, sveže mleko, suvi italijanski začin, usitnjeni peršun, so i sveže mleveni crni biber. Mesi se rukom, dok se ne pomešaju sastojci, prekriva se svežom folijom i ostavlja se na hladnom na 20-30 minuta.
Nakon tog vremena se raspoređuje u kalup za kolače, blago podmazan maslinovim uljem, zaglađuje se, lagano se pritiska ka njegovom dnu.
Stavlja se u zagrejanu rernu na 180 stepeni na otpilike 40 minuta.
Za to vreme se priprema glazura.
U posudu se sipa kečap, kašičice balzamiko sirćeta, šećer, beli luk i luk u prahu, začini se sveže mlevenim crnim biberom i pažljivo se dodaje so, zato što je kečap slan.
Kada je rolat od mlevenog mesa gotov, vadi se iz rerne i preliva se glazurom, ona treba gusto da ga prekrije. Vraća se ponovo u rernu na još 15 minuta.
Vadi se i ostavlja se da se ohladi na 15 minuta pre nego što se iseče.
Mesni rolat sa kečapom poslužujem uz garnirung od krompira Bulanže.
Za kečap sam koristila pikantni sos Chili Barbecue koji je još aromatičniji i sa blagom ljutinom koji je veoma pogodan.