Crni vrganj u maslacu

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78316k954
Crni vrganj u maslacu
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
05/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
3
"Tobože samo obične pečurke u maslacu, a mi smo se tako uzbudili - sigurno zato što su mnogo ukusne"

Potrebni sastojci

  • crni vrganj - 300 g
  • maslac - 60 g
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • peršun - 3 supene kašike, iseckan
  • so - po ukusu
  • sirće - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada.

Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli. Kad počne da dobija boju, stavite maslac i beli luk, sitno iseckan ili na tanke kriške, i kuvajte još nekoliko minuta dok ne omekšaju dobro pečurke, i dok ne upiju miris belog luka i maslaca.

Stavite sirće i peršun, kratko promešajte i odmah servirajte. Prijatno!

Jednostavno i izuzetno ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: