Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Prolećna salata Mimoza

Prolećna salata Mimoza

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Prolećna salata Mimoza
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Sjajna prolećna salata Mimoza, pripremljena za tili čas - omiljena nam je"

Potrebni sastojci

  • špargle - 300 g
  • parmezan - 30 g
  • jaja - 2 komada
  • maslinovo ulje
  • so
  • limunov sok
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite debeli beli deo stablića špargli.

Zavežite ih u snopić i stavite da budu uspravni u šerpi.

Sipajte vodu do sredine stablića i posolite. Poklopite posudu, špargle kuvajte 10 minuta.

Cilj ovog kuvanje jeste da se stabla skuvaju istovremeno sa gornjim delom (pupoljcima), za koji je potrebna samo para.

Skuvajte jaja, izrendajte ih na krupno rende.

U odgovarajući tanjir stavite polovinu izrendanih jaja, na njih poređajte špargle i prekrijte ostalim jajima.

Vašu salatu mimozu pospite ljuspicama parmezana. Začinite sa malo maslinovog ulja i s nekoliko kapljica limunovog soka.

Špargle su u svojoj sezoni, probajte ovu ukusnu prolećnu salatu Mimoza!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: