Način pripreme
Oštrim nožem isecite svinjska rebra u porcije.
Ugrejte ulje u šerpi i ispržite rebra na minut dva, samo da ih zatvorite. Ostavite ih po strani.
U istoj masnoći prodinstajte prethodno očišćeni i naseckani crni luk, šargarepu i celer.
Paprike očistite i naseite na tanke trake. Dodajte i njih u šerpu. Promešajte. Ako primetite da počinje da gori, dodajte malo vrele vode.
Čim povrće omekša, vratite rebra u njega. Posolite, dodajte biber i alevu papriku. Dodajte i krompir, isečen na veće komade. Možete ubaciti i malo čubra ili drugog začina po želji, za aromu. Dodajte još malo vode.
Pokrijte šerpu i kuvajte đuveč sa svinjetinom na tihoj vatri oko pola sata.
Čim se meso skuva, sipajte jelo u plah, dodajte očišćenu bamiju i sitno naseckani paradajz iz konzerve.
Pecite đuveč sa svinjskim rebrima, krompirom i bamijom još pola sata u rerni na 200 stepeni.