Pohovana bela riba

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
31/08/2018
"Šaran, pa šaran, a čoveku se ponekad jede klasična pohovana bela riba "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano338
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bela riba - 1 komad, velika
  • belo vino - 200 ml (može da se zameni pivom)
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 kašike
  • biber
  • muskatni oraščić
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Treba da očistite ribu od kostiju i kože, nakon čega je isečete na parčiće.

Pospite je solju, biberom i oraščićem. Pripremite gustu kašicu od brašna, žumanaca i vina/piva.

Na kraju dodajte umućena belanca. Uvaljajte svako parče ribe u smesu za pohovanje i pržite u zagrejanom ulju dok se ne zarumeni. Servirajte sa garnirungom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar