Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Bela riba i salsa od breskve

Bela riba i salsa od breskve

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Bela riba i salsa od breskve
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Egzotičan ukus salse od breskve uz ribu na roštilju - način da impresionirate i kulinarske puritance"

Potrebni sastojci

  • semenke komorača - 1 kašičica
  • riba - 2 kg
  • komorač - 1 kom., narezan i izrendan
  • limun - 1 kom.
  • maslinovo ulje
  • salsa od čilija i breskve
  • breskve - 5 kom., na kockice
  • zelene čili papričice - 5 kom., tanko narezane
  • beli luk - 4 čena
  • sok od limete - 4 komada
  • korijander - 2 kašičice, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Seme komorača osušite na malom tiganju dok ne zamiriše (10-20 sekundi). Grubo zdrobite.

Zagrejte roštilj na visoku temperaturu. Stavite ribe u tepsiju obloženu papirom za pečenje i napunite šupljinu s pola komorača i limuna. Preostali komorač i limun rasporedite oko ribe, pokapajte uljem i pospite zdrobljenim semenkama komorača, lišćem komorača i obilnom prstohvatom soli.

Smanjite vatru na srednju i pecite ribu, pokrivenu, dok se meso lako ne ljušti (35-40 minuta).

U međuvremenu, za salsu, promešajte sastojke u posudi da se sjedine i začinite po ukusu.

Isprženi limun iscijedite preko ribe i poslužite uz pečeni komorač, čili i salsu od breskve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti