Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Keto hlepčić sa tikvicama, pršutom i parmezanom

Keto hlepčić sa tikvicama, pršutom i parmezanom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Keto hlepčić sa tikvicama, pršutom i parmezanom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Sjajan keto hlepčić kojeg možete da jedete uz ostala keto jela koja volite"

Potrebni sastojci

  • bademovo brašno - 110 g
  • kokosovo brašno - 70 g
  • so - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • ksantan guma - 1/2 kašičice /može i bez nje/
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • jaja - 5 komada
  • kravlji maslac - 100 g, istopljeni, ohlađeni
  • tikvice - 150 g, izrendane
  • pršuta - 90 g, sitno iseckana
  • parmezan - 50 g, izrendan
  • sir - 100 g, grčka Feta (ovčiji, beli)
  • susam - mešavina belih i crnih semenki, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. U posudi pomešajte sve suve sastojke.

2. U posebnoj posudi promešajte istopljen, ohlađeni maslac i jaja. Dobro umutite. Dodajte i izrendanu tikvicu, šunku, sir i parmezan.

3. Pomešajte brašnastu smesu sa drugom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

4. U tepsiju za pečenje hleba (duguljasta), obloženu papirom za pečenje, sipajte smesu. Pospite suncokretovim semenkama.

5. Ukusni hlepčić pecite na 150 stepeni sat vremena.

Ostavite da odmori 15 minuta pre nego što poslužite keto hlepčić sa tikicama, pršutom i parmezanom.

Sjajn recept za keto dijetu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: