Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Keto fetučini od patlidžana sa paradajzom, parmezanom i pavlakom

Keto fetučini od patlidžana sa paradajzom, parmezanom i pavlakom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3181111k90
Keto fetučini od patlidžana sa paradajzom, parmezanom i pavlakom
Fotografije: Juliya
1 / 3
26/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Ukusni keto fetučini bez brašna sa neodoljivim sosom od pavlake i parmezana."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • pavlaka za kuvanje - 150 ml
  • parmezan - 50 g rendan
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane oljuštiti i iseći na kriške debljine 1 cm, posoliti i ostaviti da se ocede.

Patlidžane operite i isecite na trake - da postanu kao fetučini.

U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i prodinstajte izgnječeni beli luk.

Dodajte trake patlidžana i kuvajte 10-15 minuta.

Paradajz oljuštiti, odstraniti semenke, iseći na kockice i dodati patlidžanu.

Kuvajte 10-15 minuta, povremeno mešajući.

Sipajte rendani parmezan i pavlaku, promešajte i dinstajte ovako pripremljenu keto testeninu oko 5 minuta.

Keto patlidžan fetučini sa parmezanom, paradajzom i pavlakom su spremni. Oni su savršeni dodatak vašoj keto večeri ili ručku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: