Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Čips sa tikvicama i parmezanom

Čips sa tikvicama i parmezanom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Čips sa tikvicama i parmezanom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
2
"Umesto čipsa sa konzervansima, servirajte gostima jedinstveni čips sa parmezanom i tikvicama"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 300 g
  • prezle - 40 g
  • parmezan - 80 g u prahu
  • beli luk - 1 kašičica u prahu
  • sveže mleko - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite tikvice, nemojte ih ljuštite i isecite na fine krugve. Potopite u sveže mleko na 10 minuta.

2. U posudi pomešajte prezle, parmezan i beli luk u prahu. Nije potrebno da dodajete so.

3. Ocedite krugove tikvica i uvaljajte sve u suvu smesu u posudi.

4. Poređajte na papir za pečenje, nemojte preklapati krugove i pecite iz dva puta u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene - za 10-12 minuta čips treba da je gotovo.

5. Ostavite čips od tikvica da se ohladi i servirajte.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: