Način pripreme
U posudi pomešajte sveže mleko i rum i natopite suve šljive iseckane na komadiće, na 20 minuta.
U drugu posudu razbijte jaje, dodajte šećer i mutite mikserom dok se ne dobije sipkast krem.
Prosejte brašno sa vanilom, praškom za pecivo i prstohvatom soli.
U krem od jaja sipajte ulje. U porcijama dodajte suvu smesu.
Sipajte sveže mleko s arumom i iseckane plave šljive.
Dobro homogenizujte smesu za voćni kolač.
Duguljasti kalup za kolače obložite papirom za pečenje.
Sipajte smesu za kolač.
Iseckajte krušku na dugačke kriške i poređajte je na kolač sa šljivama.
Pecite na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni.
Drvenim štapićem proverite da li je gotovo.
Gotov kolač sa kruškama i suvim plavim šljivama pospite šećerom u prahu.
Neka vam je slatko!