Način pripreme
Prvo pripremam punjenje tako što dinstam praziluk sa malo maslinovog ulja i kašičicom vode da omekne, dodajem so, biber, prstohvat čubara.
Kada omekne i ostane na masti, dodajem divlju nanu, sir i kiselo mleko /kašičica/- Ostavljam sa strane da se ohladi punjenje.
Pripremam testo. Prvo suve sastojke i začine, nakon toga dodajem jaje, kiselo mleko i prašak za pecivo /promešan u mleku/. Testo postaje lepljivo, ne brinite se.
Nauljenim rukama uzimam od smese, veličine oraha, i stavljam na dno nauljenog kalupčića, spljeskam da dobro prekrije dno.
Kašikom zagrabim od gotovog šunjenja /i više punjenja da stavite, opet je dobro/, stavljam na testo. Završavam ponovo testom, istom količinom, splejskam svojim dlanom testo i stavljam na punjenje.
Pitice stavljam u zagrejanu rernu na 170-180 stepeni /vreme pečenja je u odnosu na rernu/.
Toliko su ukusne ove bezglutenske mini pitice, a kalorija je malo!
Prijatno!