Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Brza Predjela»Školjke sa algama i mariniranim tikvicama

Školjke sa algama i mariniranim tikvicama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Školjke sa algama i mariniranim tikvicama
Fotografije: Ivelina
1 / 6
12/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Morska tema je prisutna danas na trpezi - uživajte u porciji školjki sa algama, ima i mariniranih tikvica za raskoš"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, žute
  • beli luk - 3 - 4 komada, čenovi
  • školjke - 300 - 350 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • mirođija i vlašac - za začinjavanje
  • lovorov list
  • beli biber
  • morske alge - 100 - 150 g
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sečem tikvice na štapiće i začinjavam iseckanim belim lukom, solju, s malo maslinovog ulja, mirođijom, belim biberom, sokom od limuna, ostavljam sa strane otprilike sat-dva da se mariniraju (možete da ih marinirate i prethodnog dana i da stavite u frižider).

Očistim školjke i kuvam, tako što dodajem u šerpu čašu vina sa lovorovim listom sa malo maslinovog ulja, 1 čenom belog luka i morskim algama.

Kada su gotove, očistim ih od ljuski. Pripremam tikvice, tako što ih dinstam sa marinadom u tiganju na slaboj ringli otprilikr 5 minuta (često ih ne dinstam, serviram sa marinadom), začinim limunom i mirođijom.

Kada je gotovo, serviram školjke sa algama, tako što prvo u tanjir stavljam tikvice i na njih očišćene skuvane školjke i poslužujem.

Ovo je sjajan recept za zdravu i dijetalnu ishranu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: