Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Domaća pačija pašteta

Domaća pačija pašteta

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Domaća pačija pašteta
Fotografije: Anika Voit
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Domaću pačiju paštetu možete da jedete kao garnirung, u zalogajima za goste ili prosto namazanu na krišku"

Potrebni sastojci

  • pačije džigerice - 1 kg
  • kravlji maslac - 80 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 1 stručak, sveža
  • suvo vino - 100 ml
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • so - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite džigerice i pažljivo operite pod tekućom vodom.

Skuvajte ih na 30 minuta u blago posoljenoj vodi. Čim budu gotove, procedite ih za pola sata u đevđiru.

Ogulite i operite luk. Sitno ga iseckajte.

U tiganju zagrejte maslac i dinstajte luk. U njega dodajte i iseckane čenove belog luka. Promešajte i pazite da ne zagore.

U njih dodajte skuvane i iseckane na komade pačije džigerice.

Sipajte 100 ml suvog vina i ostavite da se kuvaju dok tečnost ne proključa.

Tada začinite majčinom dušicom i soli po ukusu.

Dodajte pavlaku i promešajte.

Čim se smesa zgustim sklonite posudu sa vatre.

Prebacite proizvode u kuhinjski robot ili blender domaću paštetu ipasirajte dok se ne dobije homogena smesa.

Domaću pačiju paštetu stavite u frižider i konzumirajte u roku od 3-4 dana,

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: