Način pripreme
Sitno iseckajte malu glavicu luka i jedan čen belog luka.
U tiganju zagrejte 1 šoljicu maslinovog ulja, prepržite na kratko luk i beli luk i dodajte mleveno meso razmućeno sa malo vode. Nastavite da pržite još otprilike 5 minuta i sipajte vino.
Sačekajte minuticu dok alkohol ne ispari, nakon čega dodajte pečurke i grašak.
Sipajte bujon od povrća, začinite solju i prstohvatom crnog bibera. Poklopite posudu i kuvajte dok sos ne ostane na masti. Sklonite tiganj i ohladite.
U tiganju istopite kravlji maslac, dodajte brašno i prepržite na kratko. Sipajte hladno sveže mleko, posolite i mešajte dok se bešamel ne zgusti. Gotov bešamel začinite prstohvatom izrendanog indijskog oraha.
U šerpi sa ključalom posoljenom vodom blanširajte 2-3 minute kore. Ohladite ih po tekućom vodom na sekundu i rasporedite na krpu.
Na veliku dasku stavite obe kore sa blagim preklepanjem. Stavite nadev za lazanju i pospite izrendanim parmezanom. Uvijte kore u rolat.
Isecite pastu na male rolate otprilike 2 cm. Sipajte bešamel na dno odgovarajuće tepsije. Poređajte rolatčiće. Postupite tako i sa ostale dve kore.
Ukusnu lazanju prelijte preostalim bešamelom i obilno pospite parmezanom. Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 15-20 minuta.
Servirajte belu lazanju u rolatima dok je topla.
Neka vam je slatko!